Emil 50

Till när och kär – i när och fjärran! Mitt liv når nya höjder - eller är det höjdpunkten? - i slutet av detta (o?)nådens år 2020. Men eftersom vi inte får träffas lekamligen blir det ingen sedvanlig brakfest utan digital tillställning uppå Zoom. Det viktigaste med en 50-årsfest går ju trots allt dela över nätet: glada tillrop, roliga minnen eller helt vanliga hyllningstal. Eftersom jag föddes på julaftons kväll blir jag inte riktigt 50 förrän den 25 december. Med sovmorgon betyder det start kl 14.00. Sen zoomar vi skymning några timmar. OSA till 076-235 66 39 senast födelsedagen! Meddela då om du vill stå på talarlistan. För önskelista och hur Zoompartyt fungerar besök: emilerdtman.se/50

Till när och kär – i när och fjärran!

Mitt liv når nya höjder – eller är det höjdpunkten? – i slutet av detta (o?)nådens år 2020. Men eftersom vi inte får träffas lekamligen blir det ingen sedvanlig brakfest utan digital tillställning uppå Zoom. Det viktigaste med en 50-årsfest går ju trots allt dela över nätet: glada tillrop, roliga minnen eller helt vanliga hyllningstal. Eftersom jag föddes på julaftons kväll blir jag inte riktigt 50 förrän den 25 december. Med sovmorgon betyder det start kl 14.00. Sen zoomar vi skymning några timmar. OSA till 076-235 66 39 senast födelsedagen! Meddela då om du vill stå på talarlistan.

Få igång Zoom

Juldagen kl 14 – eller senare om du vill slippa mitt öppningstal – slår du på datorn eller plockar upp telefonen och klickar på:

länken till mötet

Om du inte redan har Zoom kommer du få frågan om du vill ladda ner det när du klickar på länken. Det går att säga nej och ansluta direkt i webbläsaren men smartast är att installera Zoom (ingen registrering behövs) i förväg via zoom.us/download. Då kan du få följande frågor:

  • ACCEPT COOKIES och CLOSE (stäng rutan för cookies)
  • Klicka på DOWNLOAD
  • Klicka på filen som kan ligga nere i vänstra hörnet så laddas programmet ner.
  • Nu kan du klicka på länken till mötet så öppnas det.

Är detta krångligt kan du ringa in på mötet med 08-5052 0017 eller 08-5050 0828

Talarlista

Total samtalsfrihet på nätet leder snart till kaos och kakafoni. Därför kommer jag göra en talarlista där de som anmält sig senast dagen före får ordet (eller varför inte tonen…) i tur och ordning. Det går bra med korta thoho och hälsningar. Däremot inte långa drapor över fem minuter. Vi försöker hålla tekniken så enkel som möjligt men om någon vill visa film eller liknande så anmäl även det i förväg. För att minnas er på ålderns höst spelar jag in kalaset.

Trivselregler

Det går förstås alldeles utmärkt att inte kliva upp på Zoom utan bara luta sig tillbaka i julsoffan och avnjuta talarkavalkaden. Det är också helt ok att bara titta in på blixtvisit och skicka en hälsning i chatfönstret. Ta det som ett öppet hus! Den som inte håller tal bör dock ha mikrofonen avstängd för att vi inte ska störas av nötknäckande eller sega julsånger. Ha däremot kameran på så vi känner gemenskapen! Zoom har också fördelen att det går att smita iväg en stund eller komma och gå lite som man vill utan att det blir skandal.

Önskelista

Istället för fler pinaler gör vi en insamling till farbror Börjes senaste projekt som skulle lanserats i Colombia just kring jul i år: The Rocket Stove som skyddar kvinnor och barn från att skada lungor och ögon i rökiga hyddor och skjul. Denna enkla spis kan byggas av nästan vad som helst (på bilden tegelstenar) och sparar också på den värdefulla skogen genom att dra mycket mindre bränsle än de öppna eldhärdarna. Börja redan nu att swisha till 123 901 40 10 (Ankarstiftelsen) och skriv ”Emil50” i meddelanderaden. I slutat av ZoomPartyt redovisar jag hur mycket vi fått in. Nedan två bilder på före och efter Börjes fiffiga spisar.